Sådan bliver det hyggeligt at lave mad

Kan du også have lidt svært ved at komme ud i køkkenet og få svinget gryderne? Mange af os vil gerne lave lækker mad, men det kan være svært at finde motivationen. Læs med her og få tips til at gøre det mere hyggeligt! 

Er du også typen, der ser dig selv som lidt af en madmor eller –far? Problemet er bare, at det mest er et drømmebillede, for i virkeligheden kokkererer du sjældent eller aldrig? Så skal du ikke skamme dig, for det er helt normalt! 

Rigtig mange mennesker vil gerne stå i køkkenet og hygge sig med at lave maden. Der er bare mange af os, der har svært ved at komme derud. Vi køber take away eller færdigretter i stedet, og så går vi rundt med dårlig samvittighed – for vi ville faktisk gerne. 

Find motivationen til at gå i køkkenet 

Den gode nyhed er, at du sagtens kan vende skuden! Det handler bare om at finde motivationen. Ved at gøre madlavningen mere hyggelig for dig selv, vil du opdage, at du oftere får lyst til at gå i køkkenet. Læg ud med at skænke et glas vin og læs en spændende nyhed eller to på politirapporten.dk

Det kommer der selvfølgelig ikke mad på bordet af, men det er heller ikke pointen. Pointen er, at du lige varmer køkkenet op, så du har lyst til at være der. Sæt lidt musik på og tag gryderne frem, mens du nynner med. Okay, nu er du klar til at gå i gang! 

Nyd maden mens du laver den 

Nu handler det om at holde hyggen og den gode stemning ved lige. Her kan du med fordel bruge dine sanser. Tag et kig på de friske råvarer, der ligger på skærebrættet foran dig: Grøntsager i alverdens former og farver. Det er et flot syn, og det kan du nyde, mens du tilbereder dem. 

Lækre råvarer lige til døren 

Du kan også overveje at bestille en måltidskasse. På maelkeudvalget.dk kan du læse om forskellige typer af måltidskasser og finde ud af, om det er noget for dig. Du kan få fx økologiske eller vegetariske måltidskasser med friske råvarer, krydderurter og krydderier, der kommer lige til døren. 

Det kan være en stor hjælp til at komme i køkkenet. Måltidskassen motiverer dig til at lave mad alle de dage, hvor du får den. Du har selv valgt kassen, så du ved, at det er noget, du kan lide! Og så er det dødnemt, fordi du bare skal følge en nem opskrift. 

Beløn dig selv bagefter 

Når du har tilberedt et måltid, kan du godt være stolt af dig selv. Ikke bare fordi det føles godt, men også fordi at det vil motivere dig til at gøre det igen snart. Nyd følelsen af mæthed, mens du slænger dig på sofaen (måske med vinglas nummer to?). Du kan tænde for et godt TV-program eller slappe af med lokalavisen. Så læs mere her, hvis du er på udkig efter en god lokalavis. 


Posted

in

by

Tags: